Jalbum2018

Porstuan albumit 2018

Kunnanvaltuustossa

Kunnanvaltuuston kokouksessa 23.4.2018 palkittiin menestyneitä pornaislaisia urheilijoita.

11 kuvaa

Laukkosken vesien osakaskunta

Laukkosken vesien osakaskunta käsittelee keskitetysti alueen kaikkien vesien hoitoon ja kalastukseen liittyviä asioita. Vuosikokouksessa 22.4.2018 esillä olivat mm Niinijärven ja Kotojärven tulvimiset, kalastusluvat ja -maksut, nuorten kalastusseura ja valinnat. Kalastuslupia on myynnissä Sarinankulmassa. Kalastuksen valvojana aloittaa Jari (Osku) Kuusela. Puhetta johti Niklas Boström, joka valittiin jatkamaan yhdistyksen johdossa, puh 0400 114 404

5 kuvaa

SEO 40v synttärit

SEOn 1978-2018 synttäreitä vietettiin Pornaisissa 21.4.2018. Asemaverkosto on tällä hetkellä yli 200 aseman suuruinen kattaen asemat Suomenlahden rannalta aina Lapin Nuorgamiin saakka. Tankkaamalla sinivalkoisella SEO:lla käytät suomalaisen yrittäjän palveluja ja työllistät kotimaakuntasi ammattilaisia.

38 kuvaa

Futiskausi alkanut

Pornaisten tekonurmi on saatu talkoilla hyvään kuntoon ja harjoituksia on käyty vilkkaasti. Launtaina 21.4 iltapäivällä nähtiin kentällä naisten vauhdikkaat ja näyttävät harjoitukset.

11 kuvaa

Niinjärven laskuoja

Niinijärvi on pienehkö järvi Pornaisten eteläreunalla. Valuma-alueen muodostaa Ylijoenkallioiden rinteet idässä sekä metsä- ja maatalousalueet. Järven laskuoja suuntaa eteläkärjestä Ämmäjokeen ja edelleen Mustijokeen. Suualue on soistunut ja vedenvirtaus heikkoa pitkällä matkalla. Runsaiden sateiden ja sulamisten aikana järvi tulvii pihoille, pelloille ja teille. Hoitosuunnitelmat lepäävät.

9 kuvaa

Kotivallin messut

Kotivallin perinteisiä messuja vietettiin lauantaina 14.4 talonväen, runsaan yleisön ja keväisen sään merkeissä.

23 kuvaa

V 1918 muistomerkit

Vuoden 1918 kansalaissodassa kuolleiden pornaislaisten muistomerkit

3 kuvaa

Kevätkonsertti

LC Pornainen kevätkonsertti 25.3 Mika Waltarin koululla. Kalle Jussila, suomalaisia iskelmiä. Tuotto paikkakunnan nuorisotyöhön. Runsas yleisö piti kuulemastaan ja käynnisti kevään Kallen tahdilla. Tässä muutamia näytteitä ohjelmasta.

1 kuva · 4 videot

Taimenten istutus

Pornaisten Nuorten Kalastusseura osallistui jokitalkkari Sampo Vainion (Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry) mukana taimenten istuttamiseen Mustijoen Kirveskoskeen ja Karjakoskeen. Istutus tapahtui mätirasioiden asettamisella joen pohjalle sora- ja kivipesään. Mädistä kehityy taimenia, jotka aikuisina pyrkivät kutemaan näihin kotikoskiinsa. Kattava opas löytyy täältä: https://www.vesi-ilma.fi/images/pdf/julkaisut/Istutusohje.pdf

21 kuvaa

Laukkosken osakaskunta

Laukkosken kylän yhteisalueiden osakaskunnan kokous käsitteli 8.3.2018 kylän kehittämiseen liittyviä hakemuksia.

5 kuvaa

Juhlamessut

Pornaisten Pohjoinen Nuorisoseura (PPNS) järjesti juhlamessut seurantalollaan Kivistöllä lauantaina 3.3. Tavoitteet markkinoida Kivistöä juhlapaikkana ja esitellä seuran toimintaa toteutuivat mainiosti. Paikalla oli mm. kukkakauppias, pitopalveluita, kutsukortit/painotalo, lasten juhlavaateliike, lastenjuhlien ohjelmaa/taikuri, kampaamoja, meikkaaja, juhlien alusasut. Nähtävissä oli koristellut mallipöydät ja paljon muuta! Uusittu keittiö ja puffetti palvelivat. Yleisöä riitti runsaasti koko pitkäksi päiväksi.

36 kuvaa

Sotatarinoita

Mari Högmanilla on työn alla mittava Hilkka Kanervikon julkaisu Sotatarinoita, muisteluita ja kuvia pornaislaisten haastatteluista, kotiarkistoista ja Sanapaltista. Pellavasalissa 28.2.2012 hän kertoi työn edistymisestä. Koossa on paksu mapillinen aineistoa ja puolivalmista julkaisua. Tukena työssä on ollut Pornaisten historian tuntijan Hilkka Kanervikon lisäksi lukuisia sotien ajan kokeneita. Mukaan mahtuu vielä lottien, sotilaiden, pikkulottien, sotilaspoikien ja kotirintaman tarinoita ja valokuvia Pornaisista, mari.hogman@pp.inet.fi.

13 kuvaa

Freestyle laskettelu

Vapaa-aikatoimen talvilomaviikon ohjelmassa keskiviikko 21.2 oli varattu freestyle laskettelulle Hyötinmäen pulkkamäessä. Välineissä löytyi pulkkia ja rattikelkkoja, tyyli oli vapaa. Mäki oli hyvässä kunnossa, vauhti ja temput hurjia. Päätteeksi tarjolla oli nuotiomakkaraa laavulla. Ohjaajina olivat Anne ja Nenna.

20 kuvaa

Luistelupäivä

Vapaa-aikatoimen talvilomaohjelmassa oli tiistaina 20.2 luistelupäivä. Aamun kireä pakkanen oli laskenut aurinkoiseen keskipäivään alle 10 asteen ja keskuskentän jää oli erinomaisessa kunnossa. Vain huoltorakennus häpesi surkeuttaan, Luitelun jälkeen päivä jatkui lettukesteillä PoNussa. Ohjaajavuorossa olivat jälleen Juuso, Anne ja Jere.

17 kuvaa

Lumikenkäretki

Vapaa-aikatoimen talvilomaohjelmaan kuului lumikenkäretki Hyötinmäen pulkkamäelle ja laavulle maanantaina 19.2. Kävelijöitä oli parikymmentä ohjaajina Juuso, Anne ja Jere. Nuorinta väkeä jäi vanhempineen nauttimaan vauhdista pulkkamäkeen. Kiipeäminen lumikengillä Hyötinmäen korkealle huipulle osin umpihangessa oli hieno saavutus. Laavulla eväät ja nuotiomakkarat kruunasivat upean, aurinkoisen talvipäivän.

37 kuvaa

PKNS pilkkikilpailu

Pornaisten Nuorten Kalastusseuran väkeä pilkkikilpailussa Kotojärvensaaren kupeessa lauantaina 18.2. Kilpailu päättyi kaikkien tasapeliin, kun kalat piileksivät saaren toisella puolella. Pilkkijöille oli tehty valmiikisi reiät halkaisijaltaan noin 50 metrin kehään, jota kierrettiin ohjaaja Oskun komennolla paikkaa vaihtaen. Kaikki saivat siten koittaa onneaan jokaisella reiällä. Kehän keskellä oli pieni loimu, jolla oli tarjolla kahvia ja mehua sekä Kepakodin tarjoamia makkaroita. Hienossa, aurinkoisessa päivässä oli jo vähän kevään tuntua.

15 kuvaa

Taimen hiihtokoulu

Laukkosken Taimi järjestää vuosittain hiihtokoulun alueen nuorimmille. Tällä kertaa kolmen lauantain kurssiin osallistui parikymmentä tyttöä ja poikaa. Ohjaajina toimivat Nurmien "nuoremmat" kilpahiihtäjät Kari ja Janne-Pekka apuna ja kannustajina lasten vanhemmat. Kurssi jatkui päätöstilaisuudella sunnuntaina 18.2 Taimen kodalla Rinnenmäentiellä.

9 kuvaa

K-Market ystävänpäivä

K-Marketissa juhlittiin ystävänpäivää iltapäiväkahveilla keskiviikkona 14.2. Tarjolla oli hodareita, mehua, kahvia ja donitseja. Arpajaisilla tuettiin Motocrossi-Vilman kevään Latvian leiriä. Vilma menestyi kauden 2017 kilpailuissa hienosti saavutuksina mm. 3. sijat naisten Suomen CUP Motocrossissa ja Suomen CUP Crosscountryssa.

12 kuvaa

Seurakunta tehtäviin siunaaminen

Toimistonhoitaja Arja Aalto, hautausmaanhoitaja Pauli Nuutinen ja talouspäällikkö Rauno Saarnio siunattiin tehtäviinsä 11.2.2018. Juhlakahvit nautittiin Seurakuntakeskuksen salissa.

14 kuvaa

Koivuhaka laskiainen

Mainio laskiaisrieha Koivuhaan eläintilalla 11.2.2018. Pikkuväellä oli vauhdikas pulkkamäki ja katsottavaa kuin Korkeasaaressa. Buffan tuotteet oli tehty oman tilan maidosta ja munista, tarjolla oli kaakaota, kahvia, laskiaispullia ja itse käristettäväksi nuotiomakkaraa .

31 kuvaa

Kunnanmestaruushiihdot

Pornaisten kunnanmestaruuksista hiihdettiin Hietasissa 11.2.2018 vapaa-aikatoimen ja Pornaisten Vilppaan järjestämänä. Isompi väki oli poissa ehkä olympiakisojen kotikatsomoissa. Pienemmille sen sijaa hiihto oli juhlaa, osin varmaan talven hiihtokoulujenkin kannustamana,

15 kuvaa

Juho Tamminen kaitafilmimatinea

Juho Tamminen oli koonnut ison katsojajoukon Haklian Talolle 8.2.2018 järjestämäänsä kaitafilmimatineaan. Varsinkin filmien kuvaaman Metsäkylän alueen väelle tilaisuus oli nostalginen. Veil Arvin hahmottama koulutie 60 vuoden takaa hyvin muistetuin talojen ja ihmisten nimillä tuki hienosti matineaa.

14 kuvaa · 1 video

Yhteisvastuukeräyksen aloitus

Yhteisvastuukeräys aloitettiin 4.4.2018 jumalanpalveluksella, lipaskerääjät lähtivät reiteilleen ja kokoonuttiin yhteiselle lounaalle seurakuntakeskukseen. Tiedätkö, että 660 000 suomalaista elää köyhyysrajan alapuolella. Yhteisvastuu auttaa heitä.

21 kuvaa

Aurinkoa ja pakkasta

Tämän talven upein talvipäivä!

3 kuvaa

Eläkeläistapaaminen PoNussa

Vapaa-aikatoimen väki tiedusteli eläkeläisten kokemuksia ja toiveita kunnan liikuntamahdollisuuksista ja palveluista. Minna, Juuso ja Anne kertoivat ja vastasivat kysymyksiin. Kunnassa on hyvät ulko- ja sisäliikuntamahdollisuudet sekä paljon ohjattua liikunta- ja hyvinvointitarjontaa.

12 kuvaa

Nuorten kädentaitokurssin näyttely PoNussa

Vapaa-aikatoimi järjesti viikolla nuorille monipuolisen kädentaitotyön kurssin PoNussa. Nyt olivat työt näytteillä. Siinä oli taidokkaita sadeputkia, savitöitä ja koruja. Tyttöjen Vilma, Peppi, Sara ja Ilona ohjaajina toimivat Anne ja Minttu.

12 kuvaa

Presidentinvaali 2018

Presidentinvaali sujui Pornaisissa melko tarkoin valtakunnallisten tulosten mukaisena. Äänestysaktiivisuus nousi korkeaksi 73,2%. Ehdin käydä ottamassa kuvan vain kahden ehdokkaan teltoilla. Jos sinulla on kuvia muista, niin lähetä minulle.

5 kuvaa

PNKS pilkillä Kotojärvellä

Pornaisten Nuorten Kalastusseuran väki nautti vetäjänsä Kuusela Jarin opastuksella ahventen narraamisesta harmaana talvipäivänä Kotojärven jäällä. Intoa riitti ja välineet olivat kunnossa, mutta sen taisivat kalat tietää, kun osasivat varoa koukkuja. Ei se väkeä haitannut. Kalojen jälkeen tärkeintä on mukava porukka ja ulkoilu. Kyllä ne kalatkin vielä saadaan.

18 kuvaa

Lunta tulvillaan

Talven kelit ovat vaihdelleet. Vuoroon on lunta tulllut myräkkänä ja vuoroon se on sulanut. Kiitokset teiden hoitajille! Ovat joutneet usein yötöihin.

4 kuvaa

Ritari Poutanen

Tasavallan presidentti oli antanut 6.12.2017 Rovasti Risto Johannes Poutaselle Suomen Leijonan Ritarikunnan ansioristin. Ansioristi on kiitoksena ansiokkaasta nuorisotyöstä Pornaisten seurakunnnan nuorilta. Ansioristi luovutettiin 14.1.2018. KUVIEN JÄLKEEN VIDEO-OTOKSIA.

2 kuvaa · 5 videot

Lähetyspyhä

Lähetyspyhä Pornaisissa loppiaisena 6.1.2018. Messun jälkeen seurakuntakeskuksessa nautittiin erinomainen aasialainen lähetyslounas (alá Fan-Han Liu, Maikki Korpi, Pirkko Kurki ja Päivi Liu). Lähetysseuran nimikkolähettilmme Johanna Kurki kertoi ja keskusteli kehitysyhteistyöhankkeista, koordinointityöstä ja mielenkiintoisista taphtumista ja tapaamisista Kambodzhassa, Laosissa ja Thaimaassa.

19 kuvaa

Uuden vuoden aamu

Ihana valkea uuden vuoden aamu 1.1.2018

1 kuva