Jalbum2017

Porstuan albumit 2017

Pornaisten uusi vuosi

Pornaisten uuden vuoden ilotulitus ja juhla 31.12.2017. Seuratalo Kuusistolla Yrittäjien puheenjohtaja Willem van Schevikhoven toivotti järjestäjien puolesta kansalle hyvää uutta vuotta. Kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo kertoi kunnan näkymistä. Wäinö Rockers rokkasi kuulijat tunnelmaan. Kynttilöin valaistu Kirkkotie täyttyi katsojista, joille tarjottiin tien molemmilta puolita mahtavat ilotulitukset. Oli hieno tapahtuma: Onnellista Uutta Vuotta! KUVIEN LOPUSSA VIDEO-OTOKSIA.

16 kuvaa · 5 videot

Raitilla

Lauantaina 30.12.2017. Yöllä on satanut vähän lunta ja lämpötila on nollan tuntumassa. Päivä on kuitenkin valoisa ja alkamassa hieman pakastamaan. Sateet ja sulamiset ovat lisäneet valumamääriä, lammet ja järvet tulvivat. Tykkylumen painamat puut uhkaavat sähkölinjoja.

7 kuvaa

Näyttely, joka ei pääty

Suomi 100 yhdessä näyttely Pornaisissa purettiin perjantaina 29.12.2017 kerrottuaan kuntalaisille maamme ja kotikuntamme sadan vuoden takaista ja aikaista historiaa. Näyttelyn vaativasta ja mittavasta tietotyöstä, kokoamisesta ja rakentamisesta on vastannut Mari Högman. Se on pieni elämäntyö, jonka laina-aineisto palautettiin kiitoksin kuntalaisille ja museon aineisto museoon. Näyttelyä ei sellaisenaan enää ole mutta sen Suomi 100 henki elää.

37 kuvaa

Seurakunnan joulujuhla

Seurakunnan joulujuhla maanantaina 11.12.2017. Joulupuurot, kahvit, tortut ja muut jouluhyvät. Kiitokset Kari, Maria, Jorma, Osmo, Päivit, Jemina, Sirja, Teippikuoro ja vapaaehtoiset. Vieraita kahdessa kattauksessa 150. KUVIEN LOPUSSA VIDEO-OTOKSIA.

4 kuvaa · 5 videot

Nuorisoseuran joulujuhla

Pornaisten Nuorisoseuran joulujuhlaa vietettiin Kuusistolla sunnuntaina 10.12.2017. Kiitokset joulupukille, tanssiville senioreille ja ihanille lapsille perheineen. KUVIEN LOPUSSA VIDEO-OTOKSIA.

26 kuvaa · 7 videot

"Oi Jouluyö" joulukonsertti

"Oi jouluyö" "O helga natt" Joulukonsertti Pornaisten kirkossa 10.12.2017. Theresa Laurikka sopraano, Kristian Laurikka tenori ja Amanda Henriksson piano/laulu. MUKANA VIDEO-OTOS.

1 kuva · 1 video

Itsenäisyyspäivänä

Suomi 100. Itsenäiyyspäivä 6.12.2017 Pornaisissa. Partiolaisten lippukulkue, jumalanpalvelus kirkossa Kari Tuovinen ja Jorma Martikainen, kunniavartiosto sankarihaudoilla, seppelten lasku haudoille kunta, seurakunta ja LC sekä Karjalaan jääneiden muistomerkille Liisa Waali, juhla seurakuntakeskuksessa mm. kahvitus, Mäntsälän mieskuoro Pekka Itkonen, seurakunnan ja kunnan tervehdykset Kari Tuovinen ja Juha Virkki, alaluokkalaisten kuoro Minna Vihko, Jorma Martikainen ja Hanna Tuominen musiikkia, Hannu Päivänsalo juhlapuhe, Sirja Suonpää-Väänänen lausuntaa, yläluokkien kanteleyhtye Eeva-Kaisa Kohonen, ansiomerkkien jako Liljan-Kukka Runolinna ja Seija Marttila, Kravauskuoro ja Hanna Tuominen musiikkia, Maamme. KUVIEN LOPUSSA VIDEO-OTOKSIA.

119 kuvaa · 13 videot

Lipunnosto

Suomi 100. Itsenäisyyspäivää juhlistettiin jo aattoiltana klo 18 tapahtuvalla lipunnostolla. Lipun nostivat Pornaisten Solmun partiolaiset Lippulaulun raikuessa ja kirkkovaltuuston puheenjohtajan Eija-Sisko Jokisen puhuessa.

8 kuvaa

Sankarihaudoille seppeleet

Suomi 100. Vapaaehtoisten valmistamat pienoisseppeleet laskettiin Pornaisten hautausmaalla jokaisen 73 sankarivainajan haudalle. Kiitokset Marja-Leena Kaskiselle projektin vetämisestä ja työhön osallistuneille vapaaehtoisille.

11 kuvaa

Itsenäisyyspäivän etkot

Suomi 100 - itsenäisyyspäivän etkot Pornaisten kirjastossa, Mikael Konttinen yhtyeineen, Suomi 100 kirjastokakku, vieraat ykköspuvuissa. Oli tosi hyvää musiikkia ja menoa! Kuvien lopussa lyhyt video-otos.

14 kuvaa · 1 video

Joulumyyjäiset

Perinteiset joulun yhteismyyjäiset yhtenäiskoululla 3.12.2017 järjestäjänä Laukkosken Taimi. Pöydistä löytyi Marttojen laatikoita ja sytytykkeitä, Luokkatoimikuntien leivonnaisia, Pornainen-seuran muisteluita, Leijonien lyhteitä ja vihtoja, Astan hunajaa ja Kädentaitajien taidetta. Kiitokset ja hyvää joulunaikaa järjestäjille, kaikille pöydille ja kaikelle kansalle!

29 kuvaa

Nuorten Kalastusseura

Tutustuttiin 25.11. Pornaisten Nuorten Kalastusseura ry:n toimintaan Puhdistamolla. Paikalla ovat seuran vetäjät Jari alias Osku ja Anu sekä joukko nuoria jäseniä. Työn alla on pilkkien valmistus. Käytettävissä on hyvää asiantuntemusta, hyvät työkalut ja maalauslaitteet. Kalastamiseen lähialueilla ja kauempanakin on hyvät edellytykset. Kunhan vielä Mustijoesta tehdään lohijoki. Seura on fisuun.fi -kalastusseura, Suomen Vapaa-ajankalastajien järjestön jäsen. Seuran fb-sivuilla kuvia, juttuja ja hyviä linkkejä. Mikset tulisi mukaan!.

8 kuvaa

Joulunavauksia

Pornaisten joulunavauksia 25.11.2017 K-Marketilla, Fast Dogilla ja Sannalla. Hyvää Joulun odotusta!

30 kuvaa

Sapattiateria

Israel aiheinen iltajuhla Pornaisten Seurakuntakeskuksessa 17.11.2017.
Juhla-ateria, heprealaista musiikkia, tansseja ja kuulumisia Israelista! Aterian valmisti Maikki ja ystävät. Kiitokset Jouni K, Pajunen, Maria Erkkilä, Irja Kuisma, Teemu Huovila, Kari Tuovinen, Jemina Korkiamäki, Päivi Liu ja monet muut. Kuvien lopussa muutama video (valitettavasti Teemun torven soitto ei ehtinyt mukaan).

34 kuvaa · 6 videot

Elävä lohijoki

Mustijoesta Elävä Lohijoki yhdistyksen tavoitteena on luoda vaelluskalakannoile mahdollisuus nousta joen kutupaikoille. Hallituksen kouksessa Kari Marttinen pj, Jarkko Hinkkanen, Kalle Pitkänen, Antti Kilpeläinen, Pertti Österman sekä Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistyksen jokitalkkari Sampo Vainio. Kollaasissa alakoulujen oppilaiden logokilpailun tuloksia. Lue lisää mm yhdistyksen sivuilta ja porstua facesta.

4 kuvaa

Seppeletalkoot

Suomi 100v itsenäisyyspäiväksi valmistetaan valtakunnallisten ja paikallisten sotaveteraanijärjestöjen toivomuksesta Pornaisten jokaiselle 73 sankarihaudalle pieni seppele. Pornaisten seurakunta on kutsunut talkoisiin alueen kaikki kädentaitajat ohjaajana Marja-Leena Kaskinen. Kuvat ensimmäisestä talkoopäivästä 11.11.2017 Kivistöllä.

11 kuvaa

Marttojen myyjäistalkoot

Pornaisten Martat valmistavat joulumyyjäisiin sytykeruusuja Kivistöllä 11.11.2017. Välillä talkoojumppaa.

16 kuvaa

Peura syksyisellä heinäpellolla

Peura syksyisellä heinäpellolla

3 kuvaa

Martti Luther ja uskonpuhdistus 500 vuotta

Martin Luther / uskonpuhdistus 500 v tapahtumat, messu , nuorten alttarit ja juhla 5.11.2017 Pornaisten seurakunnassa. Seurakunnan nuoret olivat valmistaneet seurakuntasaliin altareita kuvaamaan Martti Lutherin ajatuksia ja teesejä. Kuvissa alttarit illan kynttilävalaistuksessa ja päivänvalossa sekä kuhunkin liittyvä teksti ja laulu. Kiitos upeasta esityksestä. Keskuksessa tutustuttiin myös Martti Lutherin elämään kuvaesityksenä. Lisätietoja mm wikipedia/ uskonpuhdistus.

32 kuvaa

Pyhäinpäivänä

Pyhäinpäivänä 4.11.2017 sytytettiin Pornaisten kirkossa kynttilät vuoden aikana kuolleille sekä vietiin kynttilät Hietaniemen, Malmin ja Pornaisten haudoille. Pornaisssa loistivat tuhannet kynttilät kirkkaimillaan.

13 kuvaa

Hah! julkistamistilaisuus

Hah! on Harri Virtasen toinen runokokoelma. Julkkareissa esiintyy myös muusikko ja soitinrakentaja Eetu Klemetti Pornaisista. Eetu soittaa jouhikolla. Tarjolla on teetä japanilaisittain ja otteita runoista.

8 kuvaa · 2 videot

Suomi 100 vuotta näyttely

Suomi 100v-näyttely Pornaisten kirjastossa. Kuvia sadan vuoden takaisista tapahtumista. Koonnut ja valmistanut Mari Högman.

7 kuvaa

Teatterikorkeakoulun Suomi 100 juhlailtamat

Teatterikorkeakoulun Suomi100 000 -iltamakiertue Halkian Talolla 24.10.2017 tarjosi salin täydelle yleisölle taidokkaan ja riemukkaan teatterielämyksen. Näistä kuvista ja videonpätkistä saanee pienen käsityksen teatteriryhmän ja sen jäsenten taidoista ja lahjoista sekä upeasta heittäytymisestä näyttelemiseen ja rooleihin. Mukana olivat Juha Hurme (ohjaaja), Silva Belghiti, Emma Castrén, Eetu Känkänen, Myy Lohi, Roosa Söderholm, Juho Uusitalo, Tuuli Kainulainen, Johanna Santanen ja Katriina Valentin

52 kuvaa · 4 videot

Sotaveteraanit 50 vuotta

Pornaisten sotaveteraanien 50v-juhla 14.10.2017 oli lämmin ja hieno tapahtuma sankarien kiittämiseksi sukupolvien välisessä yhteydessä. Sotien jälkeiset sukupolvet ovat saaneet syntymälahjaksi itsenäisyyden kultalusikan (Matleena Halla).
OHJELMA
Hartaus ja seppelepartio sankarihaudoille, Kirkkoherra Kari Tuovinen
Musiikkia, Kanttori Jorma Martikainen ja Klaudia Rainlo
Tervehdyssanat, Matti Launonen, pj
Lausuntaa, Jukka Salonen
Juhlapuhe, Puheenjohtaja Olavi Kurko
Nuortentervehdys, Matleena Halla
Huomionosoitukset, Ansiomerkit
Musiikkia, Kanttori Jorma Martikainen
Maamme
Kuvien loppussa on muutamia lyhyitä videoita
Ohjelmakooste linkki: https://www.facebook.com/groups/porstua/permalink/10155335315157917/

63 kuvaa · 7 videot

Sadonkorjuumessu

Sadonkorjuumessua vietettiin Pornaisten kirkossa 8.10.2017. Taneli Vuori kuvaili kahveilla satonäkymiä ja toi kolehtiin jyväpussin.

6 kuvaa

Reppukävely

Koulu ja koti -joukot tutustuivat 8.9.2017 reppu selässä kävellen koulutiehen Laukkosken Helsingintiellä. Pornaisten liikenneturvallisuussuunnitelmassa (ELY 2012) tieosuus on merkitty yhdeksi tärkeimmistä kevyenliikenteen rakentamisessa. Antti Nurmisen haastamaa tapahtumaa roolittivat lisäksi Liikenneturva, Raaka Ananas -yhtye sekä sivistystoimen ja valtuustoryhmien väkeä.

86 kuvaa

Kesätori 2.9.2017

Kesän viimeiselle torille tuli parisenkymmentä myyjää joukossa muutamia ensikertalaisia Pornaisissa. Kaksi koulutyttöä yllätti liikeideallaan ja osaamisellaan. Ylävire-yhtye (Sirja Suonpää-Väänänen ja Jussi Matikainen) viihdytti yleisöä. Kiitokset kaikille kivasta torikesästä!

47 kuvaa

Halkian kotiseutu- ja arpajaisjuhla

Kotiseutu- ja arpajaisjuhla Halkian Talolla 27.8.2017. Talon kunnossapitoon järjestettyjen Halkian Työväenyhdistyksen vuosittaisten tavara-arpajaisten voitot jaettiin voittajille. K-U sote kuntayhtymän hallituksen jäsen Sirkka Rousu kertoi sotemuutoksista kuntalaisen näkökulmasta. Kaija Temmilä voitti lätkänheittokisan. Jussi Matikaisen ja Elene Sitnikovan Ylävire-yhtye viihdytti musiikilla. Tamara Talvituuli, Sari Silta ja Peng Liu huolehtivat runsaasta kahvipöydästä.

24 kuvaa

Marttojen sieniesittely

Pornaisten Martat / Mallu Mannila sieniesittelyssä K-Marketilla 26.8.2017.

3 kuvaa

Kupsenkylän kyläkävely

Pornainen-seuran järjestämä Kupsenkylän kyläkävely 20.8.2017 sai sekä sään että yleisön suosion. Osallistujia oli noin 250. Reitti kulki vanhaa asutusta ja kulttuurimaisemaa seuraten vanhalta Unionin huoltoasemalta Pietarinmäelle ja edelleen Seppo Lindgrenin arboretum-tilalle Pahnantiellä. Vetäjinä toimivat Matti Leivoja ja Jouko Palmgen. Kupsenkylän historiaa kuvaa Maija Kajander 16.8.2017 Itäväylä lehdessä.

83 kuvaa

Maataloustuottajat 100 vuotta

Ei päivää ilman maataloutta! Pornaisten hyvinvoinnin tärkein kivijalka maatalous on parasta ikinä 100 vuoden aikaleimalla. Juhlaa vietettiin näyttelyiden ja maalaismarkkinoiden merkeissä Kuusistolla 19.8.2017.

36 kuvaa

Kiira myrskysi

Kiira-myrsky osui Pornaisiin lauantaina 12.8 noin 19.30. Sähköverkkomme lähimuuntaja särkyi, sen vierellä olevalle tontille ja osin johtojen päälle kaatui kolme komeaa kuusta. Sähkökatko kesti meillä noin 20 tuntia. Tuhoja tapahtui koko maassa myrskyn reitillä runsaasti.

6 kuvaa

Tekonurmi avattiin

Pornaisten tekonurmikenttä avattiin virallisesti käyttöön lauantaina 12.8.2017. Kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo sekä Palloliiton edustajat Tero Auvinen ja Kaj Wiander leikkasivat nauhan runsaan yleisön todistaessa ja Raaka Ananas -yhtyeen Maammelaulun säestäessä. Kenttä on toteutettu yksityisellä rahoituksella, josta noin puolet on liiton (20te) ja ELYn (115te) tukea. Puuhassa ovat olleet Jari Tiittanen ja Timo Harhakoski sekä Halkian Alun muu tiimi.

61 kuvaa

Martat ja Mannerheim

Pornaisten Martat Latotetterissa katsomassa Mannerheimia 10.8.2017.

14 kuvaa

Iltahetki terassilla

Iltahetki terassilla

4 kuvaa

Sepänmäen Maalaismarkkinat

Sepänmäen Maalaismarkkinoilla Mäntsälässä 6.8.2017. Vilkkaat ja hyvätunnelmaiset markkinat museoalueella sateessa.

27 kuvaa

Kesätori 5.8.2017

Kesätorille 5.8.2017 osuivat alueen runsaista sateista melko vähäiset rippeet ja tori sujui aikataulussaan. Ensikertalaisia myyjiä oli useampia ja väkeä sääodotuksiin nähden kivasti. Kiitokset kaikille!

24 kuvaa

Marttojen essunäyttely

Esillä on runsaasti essuja viime vuosikymmeniltä.
Näyttelyn ohessa pidetään työpajaa ”Hetki on käsillä” Marttaliiton lahjana 100 vuotiaalle Suomelle. Pornaisten Martat täyttää ensi vuonna 110 v.

27 kuvaa

Monninkylän torilla

Monninkylän torilla oli tarjolla maatloustuotteita ja pelattiin mölkkyä.

11 kuvaa

Mullit laitumella

Mulleja laitumella Niinirannantiellä.

1 kuva

Kesätori 22.7.2017

Pornaisten kesätorilla 22.7.2017. Säätiedotuksissa oli luvattu kaatosateita ja Pellava-aukiolla oli hiljaisempaa, Sateet tulivat vasta toriajan päätyttyä. Astalla oli jo kesän hunajaa sekä Aijalla ja Annelilla leivonnaisia. Marjoja ja sieniä ei vielä pöydillä näkynyt.

16 kuvaa

Turku retkellä

Turku-retki 21-22.7.2017, Purjelaivat, Ruissalo, Dennis, Cumulus, Tori, Hansa. Hyvää palvelua, ruokaa ja pöhinää, ystävällisiä ihmisiä!!!

58 kuvaa

Peura Utelias naaupurina

Peura Utelias on tuossa aterialla. Ei anna meidän pahemmin häiritä.

7 kuvaa

Monninkylän torilla

Monninkylän tori on Helkamäen seurantaloa vastapäätä talkoilla rakennettu laajahko alue. Torin avajaisia vietettiin 10.6.2017. Torin toimintaa organisoi Monninkylän Nuorisoseura. Markkinoita ja tapahtumia järjestetään jokaisena kesälauantaina klo 10-14. Torilla voi myydä omia tuotteita ja palveluja tai pitää kirpputoria.Toripaikat ovat toistaiseksi maksuttomia.

13 kuvaa

Sarin pihakirppis

Sarin pihakirppis Meijerintiellä 8.7.2017 kauppiaina Sari ja Hetta.

1 kuva

Lahan mylly taidenäyttely ja -kahvila

Part'in näyttely ja taidekahvila Lahan myllyllä

5 kuvaa

Kesätori 8.7.2017

Aurinko suosi jälleen Pornaisten viihtyisää kesätoria lauantaina 8.7.2017. Myyjiä oli yli 20. Parhaiten kaupaksi menivät Annikan kuppikakut. Musiikin harrastajilla on tutustumistapaaminen.

34 kuvaa

Juuson jumppa

Juuso Hyttinen vetää tunnin kuntoiluohjelmaa varttuneille Mika Waltarin koulun ulkokentällä.

16 kuvaa · 1 video

Blueskadulla

Järvenpään Blues kadulla esiintyi Blues Rocks, Kari Viitanen kavereineen. Oli hyvä musiikki ja meininki. Yleisössä näkyi enemmänkin pornaislaisia. 30.6.2017 klo 13-14.

4 kuvaa · 2 videot

Lahan mylly taidekahvila

Taidekahvila ja -näyttely Lahan myllyllä. Sanna Määtän näyttävää taidetta ja maittavia leivonnaisia. Kuvat 29.6.2017.

17 kuvaa

Pornainen-seura perinnejuhla

Pornainen-seuran kirkkopyhä ja perinnejuhla sekä 50-vuotisjuhla 25.6.2017 kirkossa ja seurakuntakeskuksessa. Seppeleeen lasku Menneiden sukupolvien muistomerkillä. Historiamuistelu ja runo Pornaisten lauluun - tuntemukset 50 vuoden takaa Paula Hovi. Vuoden kulttuuritekotunnustus Filisteriteatterille ja Päivi Saloselle. Kunniajäseniksi Anssi Marno, Paula Hovi ja Hilkka Kanervikko. LC Pornainen / Maritta ja Sakari Pietilä lahjoitti seuralle 500 euroa valokuvakokoelman esillepanoon. Esillä olivat myös Pornaisten sukat. Kiitokset Jukka Salonen, Seija Mikkonen, Maija Kajander, Varpu Tuominen, Mallu Mannila, Ilkka Kajalo, Risto Poutanen ja Jorma Martikainen.

35 kuvaa

Pappilanrannan juhannus

Juhannusjuhla Pappilanrannassa 23.6.2017. Lipunnosto, juhannussanoma, yhteislaulua, kokko, kahvia, mehua ja nuotiomakkaraa. Risto Poutanen, Jorma Martikainen ja Elina Rinne. Esko Peltola ja Harri Laine. Hannu Vaahtoranta, Pertti Asikanius ja Pertti Runolinna. Mallu Mannila, Päivi Liu ja Lili Runolinna. Mauri Heuramo ja Arvo Kinnunen. Jouni Lignell ja VPK. Juha Virkki. Kunta/LPH. K-Market. Hyvä sää ja hyvä yleisö. Seurakunta ja POKS KIITTÄVÄT!!!

51 kuvaa

Halkian Hölkkä

V 1924 perustetun Halkian Alun nimikkohölkkä järjestettiin 11.6.2017 jo 28. kerran. Olosuhteet ja järjestelyt olivat erinomaiset. Tulokset mm. Halkian Alun ja porstua.net sivuilla.

55 kuvaa

Vapaaehtoisia Isojärvellä

Seurakunnan vapaaehtoisia vietti aurinkoista iltatuokiota saunomesen ja makakranuotion merkeissä 10.6.2017 Isojärven leirimajalla.

9 kuvaa

Kesätori 10.6.2017

Pornaisten aurinkoisella kesätorilla lauantaina 10.6.2017 oli kivaa pöhinää. Hyvää tavaraa oli tarjolla runsaasti, enemmän kuin kysyntää. Mari, Suski ja Asta saapuivat kyselemään ohjeita Marin tulevalle aviotaipaleelle. Mallu kertoo omansa. Toivotamme yhdessä Marille ja Juholle onnellista ja pitkää liittoa!

31 kuvaa

Vammaisneuvoston kokous

Mustijoen vammaisneuvosto päätöskokous Isojärvellä keskiviikkona 31.5.2017. Mukana neuvoston jäseniä ja vammaispalveluiden henkilökuntaa Jesse Sjelvgren esitteli tukiasumisen kehittämisprojektia.

9 kuvaa

Athos luostari ja Huovilan puisto

Retkeiltiin Lammin Pääjärvelle Ahtos-säätiön ortodoksiluostariin. (Lue lisää http://www.athossaatio.fi/fi/sivu/uutiset ) ja Kärkölän Huovilan puistoon. (Lue lisää http://www.karkola.fi/fi/vapaa-aika/huovilan_puisto )
Retken järjestivät Kansalaisopisto ja Seurakunta.

56 kuvaa

Kierrätys- keräys - taimienvaihto

Kierrätys - keräys- taimienvaihto päivä 27.5.2017 Kuusistolla. Tuo tullessa ja vie mennessäs -periaatteella toimiva POKSin päivä tuotti jälleen runsaasti hyväkuntoisia löytöjä kotien komeroista. Keräykseen jääneet vaatteet ja jalkineet toimitettiin tällä kertaa Athos säätiön luostarille Lammille. Taimienvaihto oli entistä vilkkaampaa. Myös monet orvoksi jääneet taimivaihdokit löysivät uuden kodin.

7 kuvaa

Vänrikki Jouko Nikula siunaaminen

Sankarivainaja, vänrikki Jouko Nikula siunattiin 27.5.2017 kotikuntansa Pornaisten sankarihautaan. Ylioppilas, vänrikki Jouko Nikula (s. 14.12.1918) on kaatunut ja jäänyt taistelukentälle12.12.1939 Leipäsuolla Muolaan pitäjän alueella. Vainaja haudattiin sotilaallisin kunnianosoituksin, kunniavartion, Suomen lipun ja Puolustusvoimain seppeleen lskemisen juhlistamana. Siunauksen toimitti pastori Risto Poutanen. Muistotilaisuus vietettiin Pornaisten seurakuntakeskuksessa.

100 kuvaa

Kesätori 25.5.2017

Kesätori Pornaisten kevätkarnevaaleissa 25.5.2017

5 kuvaa

Kevätkarnevaalit 2017

Pornaisten kevätkarnevaalit helatorstaina 25.5.2017 tapahtui Kirkkotien varrella ja käsitti useita rastipisteitä. Toimintojen tarjonta pisteillä oli monipuolista. Sää suosi runsasta karnevaaliväkeä. Kuvat lähinnä kunnanmäen ja kauppojen alueelta.

57 kuvaa

Eskaritaidetta

Pornaisten esikoululaisten taidenäyttely kunnantalolla toukokuussa 2017. Lahjakkaista kuvataiteilijoista ei meillä ole eikä tule olemaan puutetta.

20 kuvaa

PYL VIIIA luokkatapaaminen

PYL VIIIA 1961 luokkatapaaminen 22.5.2017 Hus Lindman Turku.

8 kuvaa

Kaatuneiden muistopäivä

Kaatuneitamme kunnioitettiin muistopäivänä 21.5.2017 jumalanpalveluksessa ja laskemalla seppeleet sankarihaudoiile ja Karjalaan jääneiden muistomerkille.

13 kuvaa

Kesä tuli

Kesä tuli yhdessä yössä. Luonto muuttui yön aikana synkän harmaasta iloisen vihreäksi. Ihanaa!

1 kuva

Tekonurmi

Pornaisten uusi tekonurmi näyttää tosihyvältä. Myös tyttöjen Sofia, Tiina ja Jessica mielestä, jotka näyttivät kärrinpyörätaitojaan pehmeällä nurmella.

3 kuvaa

Äitienpäivä

Äitienpäivän ja päiväkerhojen kevätjuhlan jumalanpalvelus Pornaisten kirkossa 14.5.2017.

3 kuvaa

Sirkus seurakuntakeskuksessa

Sirkus valtasi seurakuntakeskuksen 13.5.2017, kun Pohjoisen Nuorisoseuran sirkuskoulun harrastajat vanhempineen ja ohjaajineen järestivät näytöksiä ja oheistoimintaa kaikelle kansalle.

30 kuvaa

Vanhusten kirkkopyhä

Vanhusten kirkkopyhä Pornaisten kirkossa 7.5.2017. Kuljetukset hoiti LC Pornainen.

8 kuvaa

Vappulounas Halkiassa

Vappulounas Halkian Talolla 1.5.2017. Maittava lounas ja kaikilla oli niin mukavaa. Sirja Suonpää-Väänänen lauloi hyvää tunnelmaa ja Maarit Feldt-Ranta kertoi porvarihallituksen toimista.

43 kuvaa

POKS vuosikokous

POKS vuosikokous 24.4.2017 OP.lla. Läsnä Mallu, Erkki, Hannu, Katri, Sirja, Liljan-Kukka ja Pertti. Kutsuttiin Erkki yhdistyksen kunniajäseneksi.

3 kuvaa

Koulun kirppis

Yhtenäiskoulun 7C kirppis Kuusistolla 23.4.2017. Mukana runsaasti vanhempia ja lapsia, joiden pöydät notkuivat vaatteita, kotitaloustavaraa, kasetteja, kirjoja ym.myytävää.

15 kuvaa

Yhteisvastuupäivä

Yhteisvastuupäivä seurakunnassa 23.4.2017. Messu kirkossa. Lounas, myyjäiset, kirpputori, arpajaiset, kesärenkaiden vaihto ym tulonhankintaa yhteisvastuun hyväksi.

26 kuvaa

Kotivallin messut

Kotivallin messut 22.4.2017. Leirikoululaisten buffetti, näytteilleasettajia, kirpputori, muotinäytös asukkaat mannekiineinä, asukkaiden taidenäyttely ja kuoro, ratsastusta ym talo täynnä väkeä ja hyvää menoa!

18 kuvaa

Kansalaisopiston kädentaitoryhmät

Kansalaisopiston kädentaitoryhmien näyttely kirjaston Pellacasalissa19-28.4.2017. Lukuisa taitolajeja ja kaikissa todella upeita töitä. Kuvat 21.4.2017.

25 kuvaa

Kiirastorstain messu

Kiirastorstain, pitkä perjantain aaton messu Pornaisten kirkossa 13.4.2017

4 kuvaa

Koiranpentu

Annikan lapsia koiranpentua ulkoiluttamassa.

1 kuva

Tekonurmi

Pornaisten urheilukentän rakentaminen tekonurmeksi on käynnistynyt 11.4.2017.

2 kuvaa

Hiljaisen viikon konsertti

Kravauskuoron hiljaisen viikon konsertti Pornaisten kirkossa 11.4.2017. On uskomatonta, että meillä Pornaisissa on jotain niin tasokasta kuin Jorma Martikainen ja Kravauskuoro. Solisteina esiintyivät Jorma Martikainen, Merja Lämsä, Sirpa Kilpijärvi, Johanna Pösö ja Virpi Felt. Säesti Hanna Tuominen, piano. Bravo!!!

3 kuvaa

Kansalaisopiston lasten ja nuorten kuvataide

Kansalaisopiston lasten ja nuorten kuvataidekurssin näyttely kirjaston Pellavasalissa, värien ja muotojen tulvaa! Kuvattaessa tiloissa oli alkamassa Marja-Leena Kaskisen satutunti.

6 kuvaa

Kuntavaalit 2017 Kokoomus Sale

Kuntavaali 2017 Kokoomusken vaaliteltta Salella 8.4.2017. Ehdokkaat kohtaavat äänestäjiä ja kertovat vaaliteemoistaan.

8 kuvaa

Kuntavaalit 2017 MLL

Kuntavaalit 2017 MLL:n vaalitentti yhteinäiskoululla 7.4.2017. Ehdokkaille oli mm tällaisia kysymyksiä: Miten osallistaisit lapsia/nuoria kunnan palveluiden kehittämisessä ja päätöksenteossa? | Sisäilmaongelmat -onko vielä? Ja kun tulee niin miten asia hoidetaan? | Miten muuttaisit kunnassa vireillä olevien sekä päätettyjen toimien esille tuontia? (Paljon "musta tuntuu" viestintää/keskustelua esim Mika Waltarin liikuntasalihankkeesta, tekonurmihankkeesta ja kävelyteistä) |
Miten edistäisivät kohtuuhintaisia harrastusmahdollisuuksia?

12 kuvaa

Kuntavaalit 2017 Kokoomus Shell

Kuntavaalit 2017 kokoomuksen vaalibussi Itä-Uudenmaan kiertueella Pornaisten Shellillä ke 5.4.2017.

7 kuvaa

Kuntavaalit 2017 Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuuston tentti kuntavaaliehdokkaille PONU:ssa 4.4.2017. Tenttiä pohjusti nuorten valokuvakilpilu aiheesta hyvä ja paha Pornainen. Vetäjinä NuVa:sta Satu Salonen ja Iisa Liu tukenaan Ohjaamon ja Vapaa-aikatoimen väkeä.

11 kuvaa

Olavi Eloranta 70v

Olavi Elorannan 70v-juhlaa vietettiin Halkian Talolla la 1.4.2017. Olavi on tehnyt mittavan elämäntyön rakennus- ja konemiehenä sekä toiminut Rakennusliiton arvostettuna aktiivina. Olavin rakkaimpiin harrastuksiin on kuulunut hi-fi tekniikka ja musiikki. Työ- ja harrastustoverit, liiton edustajat sekä laaja ystäväpiiri tervehtivät juhlassa Olavia ja hänen perhettään. Kuvat juhlan myöhäisestä vaiheesta.

30 kuvaa

Kuntavaalit 2017 PS Sale

Kuntavaali 2017 Perusuomalaiset Salella. Tiheä sade ei pilannut tunnelmaa, Wotkinsin makkarat olivat erinomaisia.

2 kuvaa

Kuntavaalit 2017 SD ja Vihreät Sale

Kuntavaalit 2017, vaalitapahtuma Salella.SDP:n ehdokkaat standillaan kohtaanassa äänestäjiä. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman viihtyi paikalla ja esitteli vaikuttavasti SDP:n vaaliohjelman kolme ydintä Harri Virtasen videolla. Vihreiden naapuritapahtumassa järjestöpäällikkö vieraili Lotta Kortteinen.

14 kuvaa · 1 video

Aamun värit

Aamun värit

2 kuvaa

Kuntavaalit 2017 tentti

Kuntavaalit 2017, vaalitentti Kuusistolla. Keskustan, Kokoomuksen, Perussuomalaisten, SDP:n ja Vihreiden ehdokkaat toistensa ja äänestäjien tentattavana Kuusistolla, vetäjänä politiikantoimittaja Tarmo Ropponen, asiantuntijana kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, kahvittajana Mallu Mannila, paneelissa Riitta Villanen, Mika Vilen, Aija Franti ja Erja Palviainen. Uusimaa-lehteen kirjoitti toimittaja Inka Töyrylä. Järjestäjä POKS ry kiittää mukana olleita ja auttaneita. Menestystä vaaleihin!

19 kuvaa

Kuntavaalit 2017 Antti Rinne

Kuntavaalit 2017, vaalimarkkinat K_Marketilla. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tapaamassa ehdokkaita ja äänestäjiä.

10 kuvaa

Kuntavaalit 2017 markkinat

Kuntavaalit 2017, vaalimarkkinat K_Marketilla. Keskustan, Kokoomuksen, Perussuomalaisten, SDP:n ja Vihreiden standit ja ehdokkaat kohtaavat äänestäjiä.

31 kuvaa

Hankikanto

Ihana hankikanto!

7 kuvaa

PNS Kuusistolla

Pornaisten Nuorisoseuran Kirpputori- ja kevättapahtuma Kuusistolla 4.3: kirpputori, ongintaa MLL, luisteliua vapaa-aikatoimi, hiihdon opastusta ja makkaran grillausta Taimi, koiravaljakkoajelua Mari Miettinen, Lukumiehen lampola, Lähdeahon omenatila, Sormikoukku, Savenvalaja
maastoajoneuvoajelua Mil-Safarit, linnunpönttöjen sorvausta Turha Toivo ym ym.

38 kuvaa

Ystävänpäivä

Ystävänpäivänä K-Marketilla. Vuoden pornalainen Kirsi Jarkkola saa Hannu Vaahtorannalta POKS ry:n kukat.

12 kuvaa

Suzuki

Suzuki tuli taloon. Onnea Lili! On se S Cross hyvä näillä teillä, 4-veto ja automaatti. Ohjata vielä täytyy.

2 kuvaa

Talvipäivä

Talvipäivänä

12 kuvaa

PTMK

Sos dem paikallistoimikunnan kokous

11 kuvaa

Liukuesteet ikäihmisille

Pornaisten kunta luovutti 75-ikäisille ilmaiseksi liukuesteet. Asialla olivat eläkeläisjärjestöt ja Mustijoen Perusturva, asiakkaina iäkkäitä kuntalaisia, palvelemassa Vuokko Leirimaa, Matti Leivoja, Jorma Laukka ja Pirkko Kurki, todistamassa Hannu Haukkasalo ja Juha Virkki.

5 kuvaa

Heinähatut

Heinähatut lähdossä hiihtämään vanhalle pururadalle

1 kuva